Magische highlights tijdens de decembermaand

Kerstcircus voor jong en oud

Circus Renz presenteert een grandioos kerstcircus voor jong en oud, waarbij nog steeds de authentieke circussfeer van vroeger voelbaar is. Naast kamelen, buffels en vertederende minipony’s vormen de beroemde paardendressuren het middelpunt van de voorstelling. Verder is er ruimte voor jonge en talentvolle artiesten met o.a. trapezewerkers, acrobaten en jongleurs uit binnen- en buitenland. Uiteraard mogen ook de muzikale clowns niet ontbreken!

19 december 2019 t/m 5 januari 2020 - diverse tijden

Stadionweg Maastricht - € 31,- volwassenen -

€13,- kinderen

Kerstconcerten Onze Lieve Vrouwebasiliek

Ook dit jaar organiseert de Onze Lieve Vrouwebasiliek weer sprankelende kerstactiviteiten. Laat je in december meevoeren door de prachtige klanken van het Toonkunstkoor en het Man-nenkoor Borgharen. Ook brengen de philharmonie zuidneder-land en het 1000 stemmenkoor betoverende liederen ten gehore. Steek na afloop een kaarsje aan, ervaar de sereniteit en sta stil bij de bijzondere momenten in het leven.

14, 15 en 22 december - diverse tijden

Onze Lieve Vrouwebasiliek - gratis

Festival Winternights

Bewonder ‘work-in-progress’ van talentvolle choreografen, theatermakers, performers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars tijdens Festival Winternights. Winternights is een bijzonder avontuur dat plaatsvindt in het Statenkwartier en Sphinxkwartier met het monumentale pand van Batterijstraat 48 als bruisende festivalhart. Laat je verrassen door het fascinerende werk van de deelnemende makers en ga gezamenlijk het gesprek aan.

13, 14 december - 15:00 uur

Statenkwartier, Sphinxkwartier - gratis

Christmas time at Vaeshartelt

Tijdens de gezelligste periode van het jaar wordt Vaeshar-telt omgetoverd tot een heus kerstsprookje. Zo worden op woensdag 25 en donderdag 26 december verschillende activiteiten voor het hele gezin georganiseerd. Denk hierbij aan een roofvogel-en uilendemonstratie, een levende kerststal en een heus fotomoment met de kerstman. Uiteraard wordt er met de aanwezigheid van een wafelkraam ook aan de lekkere trek gedacht.

25, 26 december - 12:00 tot 17:00 uur

Buitenplaats Vaeshartelt - gratis

Magische rondleiding

Ga samen met een lokale gids op pad om de highlights van de stad te ontdekken en de talloze lichtjes te bewonderen! Volg de Magische Lichtrondleiding door de mooiste straatjes, langs de historische hotspots en laat je betoveren door de magische verhalen van de stad. Tussendoor warm je op met een heerlijke chocomel en aan het einde van de rondleiding staat er een zoete cupcake op jou te wachten.

4, 12 december - 15:15 uur tot 17:45 uur

Maastricht Visitor Center - € 15,50

incl. chocomelk & cupcake

Kerstconcerten André Rieu

Kom in de kerststemming en geniet van één van de magische kerstconcerten van André Rieu. Op 20, 21 & 22 december wordt het MECC Maastricht omgetoverd tot een heus winterland. Tijdens dit unieke concert worden de mooiste kerstmuziek, romantische walsen en prachtige chansons door de “Koning van de Wals”, zijn Johan Strauss Orchestra, dansers, het koor en internationale solisten uitgevoerd. Geniet van een onvergetelijke, romantische avond!

20, 21, 22 december - diverse tijden

Mecc Maastricht - tickets € 65,- tot € 135,-

Internationale kerststallenroute

Wil jij je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer? Neem dan deel aan de kerststallenroute: een bijzondere wandeling langs prachtige internationale kerstdecors. Samen met betrokken ondernemers heeft de Onze Lieve Vrouwebasiliek een speciale route opgesteld waarbij je dagelijks kunt genieten van de warme sfeer in het Stokstraatkwartier. Vanaf 8 december tot en met 5 januari is deze route gratis te wandelen.

8 december 2019 t/m 5 januari 2020 - routekaart is gratis op te halen in de Onze Lieve Vrouwebasiliek

Stokstraatkwartier

Christmas Christmas Designer Pop Up Store at Vaeshartelt

Koop de mooiste cadeaus voor jezelf of een dierbare! In een speciale Pop Up Store van FASHIONCLASH vind je kleding, sieraden en accessoires van (lokale) ontwerpers. Laat je verrassen door de leukste items van o.a. STRIKKS, Laurie Bessems, Studio Heey en Olivia Bertus.


12 t/m 15 december - diverse tijden

Entre Deux