Muziek en magie in de stad

Tijdens Magisch Maastricht is er elke dag iets te beleven: van betoverende concerten en exposities tot sfeervolle kerstdecors en sprankelende lichtobjecten. Ook Stichting Cultura Mosae heeft opnieuw de handen uit de mouwen gestoken om iedereen in de kerstperiode te verrassen met cultuur. Voor het 10-jarig jubileum wordt dit jaar extra feestelijk uitgepakt: onder andere Emma Heesters, Glennis Grace en Dennis van Aarssen verzorgen spetterende optredens in winkelcentrum Mosae Forum. Daarnaast vinden er op diverse locaties in de stad intieme verrassingsconcerten plaats.

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is? Hier lees je er alles over!

Spetterende aftrap met Emma Heesters en Glennis Grace

Singer-songwriter Emma Heesters is momenteel druk bezig de hitlijsten te veroveren; grote kans dat je Emma kent via Youtube of door haar deelname aan het tv-programma ‘de beste zangers van Nederland 2019’. Zaterdagmiddag 14 december zal dit aanstormde talent het podium betreden en zorgen voor de muzikale aftrap van het culturele programma tijdens Magisch Maastricht.

Niemand minder dan Glennis Grace neemt op zondag 15 december de microfoon over. Met haar prachtige vocale vermogen steelt zij overal de show: van het Eurovisie Songfestival in Kiev tot de finale van America’s Got Talent, concerten in Ahoy Rotterdam én op zondag 15 december ook in Maastricht. Laat deze kans om één van Nederlands beste zangeressen live te bewonderen niet aan je voorbijgaan! Ook het voorprogramma van beide shows is absoluut de moeite waard. Zo geniet je op zaterdag van Jick Munro and the Amazing Laserbeams en Solomon. Op zondag brengen MAXIME X GLYN soulvolle muziek ten gehore.


Zaterdag 14 december

13:30 - 14:00 uur Jick Munro and the Amazing Laserbeams |

14:45 - 15:30 uur Solomon | 16:00 - 16:30 uur Emma Heesters


Zondag 15 december

15:00 - 15:40 uur MAXIME X GLYN |

16:00 - 16:30 uur Glennis Grace


Winkelcentrum Mosae Forum

Verrassingsconcerten

Naast deze hoogtepunten kun je ook (doordeweeks) genieten van verschillende intieme optredens in het Stokstraatkwartier, Jekerkwartier en Wyck. Zo vinden er in het Jekerkwartier sfeervolle verrassingsconcerten plaats van o.a. Dickens Voices, Saxofoon Ensemble, Maastrichts trompet ensemble, de Hamstrings, Beau en Maxime en Koen de Witte. Daarnaast trekt er een vrolijke Ganzenfanfare door de straten van Maastricht en vormen de magische kerstengelen een ware eyecatcher in de winterse sfeer. Kijk voor het volledige programma op www.culturamosae.nl.

Dompel je onder in de warme kerstsfeer en ervaar de magie

De Limburgse Kerstmiddag op zaterdag 21 december belooft één groot kerstfeest te worden. Zo kun je in winkelcentrum Mosae Forum genieten van diverse kerstoptredens tijdens een live kijk/radio-uitzending van L1. Zing vervolgens mee met het kerstconcert van Beppie Kraft en laat je verrassen door special guest Martin Hurkens (winnaar Holland’s Got Talent 2010). Kortom, ga vooral een kijkje nemen én dompel je onder in de warme kerstsfeer!

Wil jij échte magie van dichtbij beleven? Breng dan op zondag 22 december een bezoek aan de spectaculaire magischow van de wereldberoemde illusionist Christian Farla en zijn assistentes “The Showgirls of Magic”. Op het gebied van magic & illusieshows behoort Christian tot de absolute wereldtop. Bereid je voor op een middag vol verwondering!


Laat je zondagmiddag ook betoveren door de muzikale kunsten van DIVA en Roots Heritage Orchestra. Het duo DIVA

zorgt voor de mooiste Christmas Carols; swingend en vrolijk óf indringend mooi. Vervolgens neemt het Roots Heritage Orchestra je mee op reis door de geschiedenis van de moderne muziek.


Zaterdag 21 december - Limburgse kerstmiddag

12:00 - 16:00 uur L1 pop-up studio & podium |

16:00 - 17:15 uur Beppie Kraft & Martin Hurkens


Zondag 22 december

12:30 - 13:30 uur Roots Heritage Orchestra |

14:00 - 15:30 uur DIVA christmas special |

17:00 - 17:30 uur Christian Farla

Winkelcentrum Mosae Forum

Een jazzy en swingende afsluiting van 2019

Het Oudejaarsweekend wordt op zaterdag 28 december onder het genot van jazzy sounds ingeluid. Dennis van Aarssen, winnaar van The Voice of Holland 2019, vervult op deze dag het centrum van Maastricht met zijn warme, sfeervolle klanken. Voorafgaand aan het concert van Dennis van Aarssen speelt de Belgische band The Detain en Nancy Grooves.


Belle Perez sluit op zondag 29 december het jaar op swin-gende wijze af. Samen met haar band trakteert Belle jou op haar grootste hits van de afgelopen jaren. Kom genieten van de opzwepende klanken en dans je warm!


Een liefhebber van intieme muziek? Zorg dan dat je het voorprogramma op zondag niet mist! Singer-songwriter Lotte Walda speelt samen met haar band een aantal num-mers om de stemming er alvast goed in te brengen.


Zaterdag 28 december

13:30 - 14:30 The Detain

15:00 - 15:30 Nancy Grooves

16:00 - 16:30 Dennis van Aarssen

Zondag 29 december

13:30 - 14:30 Lotte Walda & Band

16:00 - 17:30 Belle Perez & Band

Winkelcentrum Mosae Forum