Culturele highlights in december

Liefhebbers van cultuur kunnen hun geluk niet op! Zowel doordeweeks als in het weekend zijn tijdens Magisch Maastricht de straten, pleinen, musea en theaters gevuld met uiteenlopende (Eu)regionale muzikale, theatrale performances en betoverende exposities. Laat je verrassen door de programmering van Theater aan het Vrijthof, indrukwekkende tentoonstellingen in diverse musea of hartverwarmende kerstspecials o.a. bij Lumière Cinema. Dans je warm bij de vele muziekoptredens in de stad en geniet samen van een heerlijke avond uit!

Philharmonie zuidnederland

Limburgse Kerst

Ontdek het verhaal achter het lied ‘De herdertjes lagen bij nachte’ tijdens de voorstelling ‘Ze hadden hun schaapjes geteld’ van de philharmonie zuidnederland. Beleef op zondag 22 december dit door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf geschreven én vertelde familieverhaal over Gili’s zoektocht naar haar lievelingsschaap. Deze bijzondere voorstelling in Theater aan het Vrijthof wordt aangevuld met gloednieuwe muziek van Mark Pütz, inclusief een sing-a-long met bekende kerstliedjes.

Zondag 22 december - 14:30 uur

Theater aan het Vrijthof

Tickets volwassenen €15,- - kinderen €7,50

Oudejaars 2019 met Dolf Jansen

Binnen anderhalf uur in razend tempo het jaar 2019 binnenstebuiten keren? Dolf Jansen draait zijn hand er niet voor om. Elk incident, elk detail en elke politieke leider; niks of niemand blijft gespaard in zijn dertigste Oudejaars-voorstelling. Bereid je voor op een avond vol vrolijkheid, hoge energie en scherpe kanttekeningen.

Dinsdag 10 december - 20:00 uur

Theater aan het Vrijthof - tickets €20,-

De Toverfluit

Een magisch theatersprookje waarbij klassieke muziek, rap en dans prachtig samenvloeien; dát is de familievoorstelling ‘De Toverfluit’ van Silbersee en De Toneelmakerij. Deze ei-gentijdse versie van Mozarts meesterwerk gaat over de jonge astronaut Tamino die samen met de sterrenvanger Papageno op avontuur gaan om de stoere prinses Pamina te redden. En ze leven nog lang en gelukkig…of toch niet helemaal? Zaterdag 14 december - 19:30 uur

Theater aan het Vrijthof

Tickets €17,50 volwassenen - €15,- kinderen

Complex Christmas Party

Tropische klanken (PIÑA), funky discosounds (Hotline), stevige technobeats (Claydrum) en relaxte

vibes (R&B Sunday): tijdens Magisch Maastricht is er in Complex voor iedere muziekliefhebber wat wils. Met het spetterende Oud en Nieuw feest van Hush-Hush en Complex als ultieme afsluiter van 2019. Kortom, hoogste tijd om in december volop met de voetjes van de vloer te gaan!

1 december t/m 31 december - diverse tijden

Complex Maastricht

Wie redt het kerstkonijn?

Niemand minder dan Jacques Vriens is dit jaar opnieuw in de pen gekropen voor de kerstvoorstelling van het Pesthuyspodium. In ‘Wie redt het kerstkonijn’ staat het gelijknamige toneelstuk centraal; al negentien jaar speelt toneelgroep ‘Gezelligheid Kent Geen Tijd’ met Kerst dezelfde voorstelling. Is het niet de hoogste tijd voor vernieuwing? Echter, regisseur/tekstschrijver François M. van Wansum wil van geen verandering weten…

12, 13, 14 en 15 december - diverse tijden

19, 20, 21, 22, 23, 24 en 26 december - diverse tijden Pesthuyspodium - tickets €12,-

Jimmy Nelson - Homage to Humanity

Reis samen met fotograaf Jimmy Nelson de wereld over in zijn expositie ‘Homage to Humanity’ en bewonder de indringende foto's van unieke, inheemse volken. De bijzondere tentoonstelling bevat meer dan tachtig kleurrijke portretten van gemeenschappen in hun pure schoonheid en traditionele verschijningen. Daarnaast worden ondersteunende video's, boeken en reisverslagen getoond. Ga vooral een kijkje nemen in Museum aan het Vrijthof!

t/m 15 maart 2020

algemene openingstijden van het museum

Museum aan het Vrijthof

tickets volwassenen € 11,50 - kinderen €4,50 (8 t/m 18 jaar) - kinderen gratis (t/m 7 jaar)

Films in de kerstvakantie

Terwijl buiten de temperatuur flink daalt, is het goed toeven in de warme bioscoopzalen van Lumière Cinema. Wil jij in de kerstvakantie even fijn opwarmen? Kom dan vanaf 12:00 uur genieten van de allermooiste familie- en kinderfilms. Naast de reguliere programmering pakt Lumière tijdens de kerstperiode uit met sprankelende avant-premières, zoals La Belle Époque, Jojo Rabbit en Marianne & Leonard: Words of Love. Veel kijkplezier!

22 december 2019 t/m 5 januari 2020 - diverse tijden

Lumière Cinema

Tickets volwassenen €9,80 - Jongeren t/m 16 jaar €6,50


Liever thuis een film kijken? Deze Kerst verschijnt de eerste Netflix Original animatiefilm!

De kerstfilm ‘Klaus’ gaat over de bijzondere missie van Jesper, de postbode van Smeerensburg en de speelgoedmaker Klaus. Breng tijdens Magisch Maastricht een bezoek aan de Netflix Christmas-chalet op het Vrijthof en laat je verrassen door ludieke Klaus-teasers.